BYD הסינית עקפה את טסלה כיצרנית EV הגדולה בעולם במכירות. למה?

הנתונים מצביעים על כך שטסלה מסרה 28,217 מכוניות, כאשר 8,461 יצאו לשוק המקומי ו-19,756 יצאו בעיקר לאירופה ואסיה. הירידה החדה של 64% מחודש יוני נגרמה בעיקר מהשבתות ייצור לשדרוג המפעל שלה בשנחאי כחלק מתוכנית להכפלת הקיבולת השנתית למיליון כלי רכב.

לעומת זאת, BYD, שסיימה מוקדם יותר השנה את הייצור של מכוניות המונעות רק על ידי דלק מאובנים, דיווחה קודם לכן על מכירות חודשיות של 162,530 יחידות, גם רכבים חשמליים טהורים וגם היברידיות פלאג-אין. זה למעשה אומר ש-BYD מכרה כמעט פי שש יותר מיריבתה הגדולה, טסלה! אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש לה כמה יתרונות.

היברידיות פלאג-אין היוו יותר מחצי המכירות שלה, בזמן שטסלה לא מייצרת אותן בכלל. זה חשוב כי הרבה יותר קל להציע אותם לקונים...

רק קומץ מהמפעלים של BYD מבוססים באזורים שסבלו מהסגרים של סין, מה שאפשר ליצרנית הרכב להתקדם גם כשהיריבות טסלה, Xpeng ו-Nio נאבקו. זה משהו שאפשר ל-BYD למכור 641,000 רכבי EV בחצי שנה הראשונה של השנה, שזו עלייה של יותר מ-300% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2021, ו-14% יותר ממה שהצליחה טסלה באותה תקופה.

כך שלמעשה, החברה הסינית הדיחה כעת באופן רשמי את יצרנית הרכבים החשמליים האמריקאית כגדולה בעולם מבחינת מכירות EV. וכאילו כדי להדגיש את הנקודה, BYD גם עקפה את LG Energy של דרום קוריאה כיצרנית השנייה בגודלה בעולם של סוללות הרכבים החשמליים.

אז כנראה שלא סתם BYD נתמכת על ידי וורן באפט האחד והיחיד. החברה שונה מיצרניות רכבים חשמליים אחרות גם משום שהיא מייצרת בעצמה הרבה מהחלקים שהמתחרות שלה צריכות ספקים כדי להשיג אותם. זה חלק מהסיבות לכך שמניית BYD עלתה בסביבות 70% מהשפל שלה במרץ, ומדוע היא בדרך להצטרף לצוות בלעדי של מניות סיניות שהגיעו לשווי שוק של לא פחות מטריליון יואן.
טכנית,
השפל של מרץ ממוקם בדיוק על פיבונאצ'י 0.61
מענייi האם תיתמך סביב איזור 307-310
ממוצע נע 20 מלווה אותה ותומך כרגע
RSI- 55, לא נמצאת בקניות יתר
עתידה לדווח בסוף אוגוסט
בקיצור, חבל שהיא לא נסחרת בנייסי 🙂 הפעם זה לצורכי מידע בלבד.
FibonacciSupport and ResistanceTrend Analysis

,The quieter you become
the more you can hear
(Ram Dass)
يعمل أيضًا:

إخلاء المسؤولية