Dün yurtiçinde büyümenin öncü göstergelerinden imalat PMI verisi bir önceki aya göre azalarak 44.20 seviyesinde gerçekleşti. 2 aydır toparlanma görülen veride bu toparlanmanın geçici olduğunu ve ekonomik risklerin büyüme noktasında hala aşağı yönlü olduğunu izledik. Muhtemelen 4. çeyrekte eklediğimiz daralma sert olacaktır. Veri sonrası Türk Lirası cinsi varlıklar sert değer kaybederken kurda yukarı yönlü hareket izlendi. Gece saatlerinde ise küresel piyasalarda sert dalgalanma görüldü ve kur bir ara 6.5700 seviyesine kadar yükseliş yaşansa da ardından tekrar geriledi. Dün Euro Bölgesi’nde büyümenin öncü göstergelerinden imalat PMI verisi 51.4 ile beklentiler dahilinde gerçekleşirken Mart 2016’dan bu yana ise en düşük seviyeye gerilemiş oldu. Her ne kadar veri beklentiler dahilinde gerçekleşse de Avrupa ekonomisinde büyümede yaşanan sorunların devam etmesi sıkıntı yaratıyor.
Bugün yurtiçinde gözler enflasyon verisine odaklanmış durumda. TÜFE’nin aylık azda % 0.23 düşmesi beklenirken yıllık TÜFE’nin de % 20.52’ye geri çekilmesi bekleniyor. Aynı zamanda son dönemde hem kurdaki geri çekilme hem petrol fiyatlarındaki düşüş sebebiyle ÜFE’de de düşüş görülebilir. Gelen veriler sonrası kurun reaksiyonu göz önüne alınarak hareket edilmesi gerekmekte.
Teknik olarak baktığımızda alış baskısı altında bulunan kurda 6.3300 seviyesinin üzerinde önce 6.4280 ve arkasından 6.5600 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. Aşağıda ise 6.1440 seviyesinin altında önce 6.0900 ve arkasından 6.0400 desteğine kadar düşüş görülebilir.
لا يُقصد بالمعلومات والمنشورات أن تكون، أو تشكل، أي نصيحة مالية أو استثمارية أو تجارية أو أنواع أخرى من النصائح أو التوصيات المقدمة أو المعتمدة من TradingView. اقرأ المزيد في شروط الاستخدام.