Euro Bölgesi’nde manşet enflasyon Haziran ayında yıllık bazda %1.2 ile beklentilere paralel gelirken, çekirdek enflasyon ise %1.0 olan beklentinin üzerinde %1.1 olarak açıklandı. Bu verilerin piyasa üzerinde önemli bir etkisini görmedik. ABD’de kişisel gelir ve kişisel harcamalar Mayıs ayında sırasıyla %0.5 ve %0.4 artış gösterdi. Beklentiler ise sırasıyla %0.3 ve %0.5 artış olması yönündeydi. Diğer yandan Mini Chicago PMI verisi Haziran ayında 53.5 olan beklentinin oldukça altında 49.7 olarak açıklandı ve yaklaşık 2.5 yıl aradan sonra ilk kez daralma bölgesine girdi. Bu veri ABD faizleri ve dolar endeksini baskıladı.
Hafta sonu G-20 zirvesinde ABD ve Çin liderleri görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmeden müzakerelere devam ve yeni bir vergi artışı yok kararları çıktı. Gelişmeler risk iştahını yükseltiyor. ABD 10 yıllık faizlerinin yükselmesi de doları değerli kılıyor.
Bugün Almanya ve Euro Bölgesi’nde nihai Haziran ayı imalat PMI verileri açıklanacak. Beklentiler verinin değişmemesi yönünde. Açıklanan ilk rakamlar Almanya’da 45.4, Euro Bölgesi’nde ise 47.8 olduğu yönündeydi.
Bugün ABD’de ISM imalat PMI verisi açıklanacak. Son dönemde gelen öncül veriler ekonomide momentum kaybına işaret etmişti. Bugünkü PMI verisi zayıf gelirse Fed’in faiz indireceğine yönelik beklentiler artış gösterecektir. Bu durum dolar endeksi üzerinde baskıya neden olabilir. Güçlü bir PMI verisi ise dolar endeksi ve faizleri yukarı çekebilir.
1.1350 yatay desteğini kıran paritede satış baskısı izliyoruz. Bu aşamada 1.1310 seviyesi önemli olacaktır. Bu destek kırılırsa satış baskısı artabilir ve 1.1285 test edilebilir. Olası tepki alımlarında 1.1350’nin geçilip geçilmeyeceği önemli olacaktır. 1.1350 üzerinde yeniden alım tarafı kuvvetlenebilir.
لا يُقصد بالمعلومات والمنشورات أن تكون، أو تشكل، أي نصيحة مالية أو استثمارية أو تجارية أو أنواع أخرى من النصائح أو التوصيات المقدمة أو المعتمدة من TradingView. اقرأ المزيد في شروط الاستخدام.