TEKFN trendi takip edecek mi!

Hissenin fiyatlamasının nereden nereye geldiğini ve geçen süreç içerisinde hangi seviyelerde tutunmaya çalıştığını tekrar hatırlatmaya gerek yok. Çünkü bu grafik bize bir şeyler anlatıyor.
2019 temmuz ayındaki zirveden düşüş trendi son dönemde kırılmış gibi. Mart ayındaki düşüşte bir çanak formasyonu oluştu. Daha sonra kulp yapmaya çalışıyor izlenimi veriyor. Kritik seviye 18,80 civarı.
Eğer 18,80 yukarıya yönlü hacimli alımlarla kırılacak olursa, grafiklerde çalışması beklenen formasyon, çanağın dibi kadar daha yukarıya gitmesidir. Bu grafikte ortalama olarak çanak dibini 18,00 fiyatlarına eklediğimizde hedef fiyatı 25,00 olarak görebiliyoruz.
25,00 seviyesinde belirttiğim bölgelerde çokça defa alışveriş olmuş. Bu bölge düşüş eğilimleri için satıcıların yerleştiği bölge. Satıcılar için diğer bölge 20,00 seviyesiydi. Bu yüzden 20,00 seviyesinin de hacimli alışlarla kırılması gerekiyor.
Düşüş eğilimleri 9 günlük hareketli ortalamalarda destek seviyesi gibi çalışıyor. 21 günlük hareketli ortalamalarda da tutunduğu oluyor.

Endeksin hareketinde pek çok sektör hisselerinde yorgunluk oluştu ve endeksi bu seviyeye taşıyan sektörlerin içinde holding ve bankaların yok denecek kadar az etki yaptığını gördük. Eğer endeksin hedefi 1.400 (eski rakamla 140.000) seviyeleri olacaksa, banka ve holdinglerin daha fazla gayret sarf etmesi gerekiyor. Dolayısıyla hedef seviyelerin gerçekleşme ihtimali olabilir.

Ancak her hissenin yukarıya atak yapabilmesi için hikayesinin olması gerekir. Yeni bir sözleşme, yeni bir ihale, yeni bir tahsilat, karlılığı ve bilançoyu etkileyecek olumlu bir gelişme haberine de ihtiyaç var.

Yazmış olduğum düşünce ve öngörüleri yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmeyiniz.
Chart PatternsTechnical IndicatorsTrend Analysis

إخلاء المسؤولية