ABD doları, 1.3300’de yazarken, Kanada’daki karşılığı karşısında biraz daha düşük işlem görüyor, ancak halen geçen haftanın en yüksek seviyelerine yakın duruyor.
Bu hafta Kanada dolarının temel belirleyicileri, ekonominin sağlığını, Kanada’nın en büyük petrol ihracatının durumunu ve küresel risk eğilimlerinin durumunu gösteren Cuma günü istihdam verilerini içeriyordu.
Perşembe günü yapılacak olan yeni bir ABD-Çin ticaret müzakere turu hakkında önceki piyasa iyimserliği, Çin’in konu yelpazesini büyük ölçüde daraltmak istediğini bildirmesinin ardından erken olabilir.
Çin delegasyonu aşağıdaki konuları tartışmaya açık olmayacak: devlet sübvansiyonları, fikri mülkiyet hırsızlığı ve teknoloji transferi. Bu, Trump'ın kapsamlı bir ticaret anlaşmasıyla ilgili herhangi bir müzakereye dahil etmek isteyeceği kilit alanlardan bazılarını hariç tutar. Olumlu bir sonuç için daha az şans olduğunu gösterir.
Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, “Şu anda, anlaşma açısından çok önemli bir aşamadayız” dedi. Ancak yaptığımız şey çok zor bir anlaşma yapmak. Bizim için% 100 tam bir anlaşmaya varmazsak, bu sonuca varamayız. ”
Ticaret görüşmelerinde herhangi bir atılım ortaya çıkması muhtemel görünmüyorsa, CAD düşme riskiyle karşı karşıya kalabilir.
Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasındaki ticaret savaşı, Kanadalı imalat üzerinde baskı yaratan küresel imalat büyümesini etkileyen önemli bir faktördü, dolayısıyla savaşın uzatılması ülke iç ekonomisini de etkilemeye devam edecek.
Öte yandan, ticaret müzakerelerinin başarısı, petrol fiyatını ve Kanada dolarını da etkileyebilir çünkü petrol ihracatta bir numaralı ülke. Petrol fiyatları yükseldiğinde, Kanada dolarının petrol satın alma talebi genel olarak artar, para birimini destekler ve düştüğünde bunun tersi olur.
Suudi Arabistan’daki drone saldırılarını takiben keskin bir şekilde 70 doların üzerine çıktıktan sonra Brent ham petrol, kısmen kriz anında olduğu gibi düşük küresel talep nedeniyle, yazarken keskin bir şekilde 58 dolara düştü. Finans.
Küresel talepteki düşüş, ticaret gerginliği nedeniyle küresel üretimdeki yavaşlamaya bağlı. Artan gerilimlerin, Kanada dolarını olumsuz yönde etkileyerek petrolü düşürmesi muhtemel.
“Küresel ekonominin zayıflığı göz önüne alındığında, Çin, son 30 yılda en düşük ekonomik büyümesini gören küresel petrol talebinin motorudur.
OPEC’in Perşembe günkü aylık raporu ve Cuma sabahı OPEC toplantısı, bu haftaki iki önemli petrol olayıdır;
Bu haftaki para bir diğer önemli itici gücü, Cuma günü Kanada'daki istihdam verileri olabilir. Veriler, Eylül ayında istihdamın 7,5K arttığını ve işsizlik oranının% 5,7'de değişmediğini göstermesi bekleniyor.
Teknik olarak, ABD doları geçen Salı günü analizimizde beklediğimiz gibi geçen hafta Kanadalı meslektaşı karşısında yükseldi.
Bu hafta, USDCAD'in 1.3350 direnç seviyesinin üzerinde bir günlük kapanış göremediğimiz sürece satış baskısı altında kalmasını bekliyoruz.
USD / CAD yazı yazarken 1.3300'den işlem görüyor ve 1.3200 destek seviyesine düşmesini bekliyoruz.
لا يُقصد بالمعلومات والمنشورات أن تكون، أو تشكل، أي نصيحة مالية أو استثمارية أو تجارية أو أنواع أخرى من النصائح أو التوصيات المقدمة أو المعتمدة من TradingView. اقرأ المزيد في شروط الاستخدام.