İlk önce grafik haftalık olduğu için uzun vade bir analizdir. ve bir şeyin doğru olup olmadığını sadece zaman gösterir ;)

Analize geçecek olursak yeşil kesikli çizgiler '' Direnç '' seviyesini gösterirken, kırmızı kesik çizgiler ise ''Destek'' çizgilerini gösterir.
Şekle ilk baktığınızda üçgen görebilirsiniz. Ancak detaya indiğimizde üçgenden ziyade, daha çok B merkezli bir çemberdeki ikizkenar yamuk olduğunu söyleyebilirim.

Nasıl ? => Şöyle ki ;

X noktasından A noktasına fibo çektiğinizde, '' B noktasının geri çekilme seviyesini hesaplamak için, '' %61,8 yani 0,618 olduğunu göreceksiniz.
A noktasından B noktasına fibo çektiğinizde, '' C noktasının geri çekilme seviyesini hesaplamak için, '' %61,8 yani 0,618 olduğunu göreceksiniz.
Yani = BC / BA = 1 olduğu için B merkez olur.
B merkez ise => O zaman geriye döneriz.
Yani B 'den A ya fibo çekip, '' Sanki, X noktasının geri çekilmesini hesaplıyormuşuz gibi '' X noktasının kaç olduğunu buluruz. Çünkü '' Olası '' D noktasını hesaplamamız için ..
Ve X noktasının % 143,5 geri çekilmeye sahip olduğunu görürüz. Evet yanlış okumadınız ! %143,5

NOT : Aslında sizin bildiğiniz ve kullandığınız ya da gördüğünüz youtube da veya sağda solda vs. bir yuvarlanmış sayı olan '' 0,5 sayısının karekökü 0,707 ''
sayısının türevi yani 1 e bölümüyle oluşan uzama katsayısı 1,414 yani %141,4 diye adlandırılan uzama katsayısı oranı ASLINDA 1,435 yani %143,5 tir.

NOT 2-) Fibonacci de % 141,4 diye bir oran söz konusu değildir ! Ki fibonacci oranlarını kullanarak eser yapanlar bile bu oranı kullanmamışlardır. ;))
Gelelim %143,5 e ..! Bu oran da gerçek yani asıl fibonacci oranı değildir. '' Yardımcı Oran '' diye adlandırdığımız bir orandır. Tıpkı % 182,5 ve %333 gibi .. Çünkü '' TEKRARI '' yoktur.

Devam edersek B den A ya çektiğimiz fibo geri çekilmesi X Noktası için gerçek oran olarak %127,2 alırız. Çünkü değmiş ve test etmiş olarak kabul ederiz.
Ve şeklin ikizkenar yamuk olacağını düşündüğümüz için de D noktası da ortaya çıkmış olur. %127,2
Yani D noktası, BC uzunluğunun en az %127,2 si kadar gideceği varsayımına dayanır.

'' Peki bu varsayım, bize bir patern diye adlandırdığımız formasyon sağlar mı ? '' sorusunun cevabına bakarız.
EVET !
Çünkü daha önce Fibo AB çektiğimizde C noktası için %61,8 demiştik. Peki olası D noktası AB uzunluğunun % -27,2 'ne geliyor mu ? EVET !
O zaman AB = CD formasyonu oluşma ihtimali çok fazla diyebiliriz.
Ve daha sonra ise => büyük şekle bakacak olursak da XB = % 61,8 ; AC = % 61,8 => BD : % 127,2 ve XD ise %78,6 ! Bu formasyona da Gartley deriz ! ;)

Yani => Usd / TL için analizim şu an ki seviyesi 5,95 den 6,1025 e % 2,5 artıp, daha sonra 5,7365 seviyesine kadar % 6 düşeceği yönünde ...

Vakit ayırıp analizimi okuduğunuz ve incelediğiniz için teşekkür ederim ... Umarım öğretici olmuştur.
Herkese iyi şanslar !




أغلقت الصفقة: تم الوصول للهدف
İşlem 49 günde %2,5 kar getirisiyle ve de 1525 pip ile TP olmuştur.
(1 pip = 0,165 $) Alanlar varsa hayırlı olsun ...
Ralli (Satış) için gartley formasyonu oluştu ancak bir de teyit için max. bat dediğimiz yarasa formasyonunun oluşmasını bekleyip görmek gerekir. O da bir üst seviyededir. Yani %88,6 ..! Ben satış için 6,19 seviyesini bekliyorum ...
لقطة
FibonacciGartleySupport and Resistance

إخلاء المسؤولية