Türkiye, malesef ki Kapalı Çarşı, Banka Kuru, ve USDT kuru olarak 3'lü kur sistemi ile yaşama sürecinde. USDT/TRY paritesi, kripto para piyasasının 7 24 açık olması nedeniyle çok daha fazla likit ve hacimli olarak işlem görüyor.

14 Mayıs'tan sonraki süreçte CB belirsizliği ve 2.tura gittiğimiz 2 haftalık süreçte, Türkiye'de iç piyasa ve BIST Cumhur İttifakı'nın kazanması yönünde beklenti içine girmişti. Seçim sonucu da CB, Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması ile sonuçlanınca USDT/TRY'de yön aşağı döndü.

USDT/TRY grafiği üzerinde şuanda potansiyel bir OBO formasyonu ve Elliot 5 dalga yükselişin ABC düzeltme formasyonu mevcut. OBO Formasyonun boyun çizgisi 20.30 seviyesinden geçiyor. 20.30 seviyesinin aşağısına hacimli bir iniş ile beraber üst bantta 19,25 aşağı bantta 18 seviyesinde olan pembe bölge potansiyel bölge olarak karşımıza çıkıyor.

USD/TRY kurunu temel olarak analiz ettiğimizde, TCMB rezervleri, TC'nin yaşadığı bütçe açığı ve dış ticaret açığı nedeniyle aşağı yönlü fiyatlama beklemek güç. Ancak grafik üzerinde olası gördüğümüz düzeltme hareketi ile beraber, sonrasında kuvvetli bir çıkış ile bu sefer yeni bir yükseliş dalgasının başladığını görebiliriz. Reel piyasada USD/TRY kurunun 23-27 bant aralığında fiyatlandığını gözlemliyoruz.

"Top aşağı çarpmadan, yükselemez. "diyerek özet bir şekilde güncel durumu özetleyebiliriz.
Olası düzeltme hareketinin gerçekleşmesi için piyasanın beklediği maddeleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
1) Yeni kabinenin açıklanması
2) Para politikasında değişim olma ihtimali
3) KKM devam edip etmeyeceği
4) İhracatçının rekabetçi kur beklentisi karşılanacak mı?
5) Maliye politikalarının seyri nasıl olacak? ( Özellikle kamu harcamaları: deprem ve seçim vaatleri)

Bu sorulardan birinden alacağımız pozitif beklentiler düzeltme hareketini ivmelendirebilir ancak sonrasındaki mevcut reel sorunlarımız seyri yeniden yükseliş yönünde alacaktır.

dolartlElliott WaveFundamental AnalysisHead and ShoulderstethertlusdtryanaliziUSDTTRY

يعمل أيضًا:

منشورات ذات صلة

إخلاء المسؤولية