Herkese merhabalar… :)
Uzun bir aranın ardından sizlere Altın analizi ve çok beğendiğim, pratiklik sağlayan bir indikatörle ilgili bilgi vermek istiyorum. Öncelikle analizle başlayayım
• 1901,98-1886,01 bant aralığında bir dirençle karşılaşabilir. Bu bölge daha önce düşüşe kaynaklık etmiş. Bölge üstü bir kapanış gerçekleştiği taktir de alım için ya bu bölgeyi desteğe çevirmesini ya da oluşturabileceği yeni talep bölgesini değerlendirmek daha sağlıklı olabilir.
• Bu direnç bölgesinde eğer bir arzla karşılaşırsa geri çekilmede ilk talep bulabileceği bölge 1768,78-1787,18 bant aralığı. Bir engulfla yükseliş gerçekleştirmiş. Yükseliş mum çubuğunun altında iğnesi yok. Altında veya tepesinde iğne olmayan mum çubuklar güçlü alıcı ya da satıcı barındırabilir. Burası aynı zamanda onaylanmış bir bölge.
• Eğer 1768,78-1787,18 bandının altında bir kapanış gerçekleştirirse 1727-1735 bant aralığında bir talep bulabilir. Burası yükselişe kaynaklık eden bir bölge aynı zamanda yükseliş trendinin ikinci ayağını oluşturuyor. Dipte bir engulf olması sebebiyle yine bir taleple karşılabilir.
• Uzun zaman dilimlerinde henüz karşıt momentum düzeyinde bir alıcı görmüyoruz.
• Mutlaka bölge tepkileri beklenmelidir.
• Aynı zamanda hem DXY hem de ABD 10 yıllık devlet tahvili getirisini mutlaka akılda tutmak gerekir. (Korelasyon)
• YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.


Bir gün grafik üzerinde çalışırken “her şeyin indikatörünü yapmışlar şu trend çizgilerini de otomatik çizen bir indikatör yok mu?” diye düşündüm. Halka açık kitaplıkta biraz araştırdıktan sonra bu ve bunun birçok farklı versiyonu ile karşılaştım. Fakat içlerinde en beğendiğim bu oldu. Sözü çok uzatmadan indikatörle ilgili bilgilere geçeyim…
-İndikatörün ismi trend line. İndikatörü yapan kişi Harrybot.
-İndikatörü açtığınızda tren çizgileriniz otomatik geliyor. Az ya da çok fazla trend çizgisi görmek istiyorsanız ayarlar bölümündeki Fractal Periodsdan arttırıp azaltabilirsiniz.
-Çizgilerin uzatılmış (ışın) halini görmek istemiyorsanız Ray style bölümünden no label seçerek karmaşıklığı azaltabilirsiniz
-Trend çizgilerini sağ sol ya da hepsi diyerekte farklı yönlerden trend çizgilerine bakabilirsiniz
- Kırılan tren çizgileri kesik çizgilerle, kırılmayanları düz çizgilerle görünüyor
- Neden pratik? Zamanı değiştirdiğinizde her zaman dilimindekiler otomatik gelmiş oluyor. Aynı zamanda son muma bir fiyat etiketi yapıştırarak (altta ya da üstte) trende dokunması gereken rakamı görmüş oluyorsunuz. Son mum çubuğuna göre fiyat etiketi otomatik geliyor. İsterseniz etiketide kaldırabilirsiniz.
-Bir al sat indikatörü olmadığından kendi isteğinize göre periyot sayılarını, ışınları, fractalları değiştirerek tamamen göz zevkinize göre yapabilirsiniz size kalmış.
-İndikatörün bence bir konuda eksikliği var. Orijinal indikatörde trend çizgileri sarı ve limon yeşili. Trend çizgilerini değiştiremiyorsunuz. Özellikle arka planı açık kullandığınızda trend çizgileri belirgin olmuyor. Koyu arka plan kullanmanız gerek. Aslında uzun bir ara vermemdeki sebeplerden biri bu indikatörün renklerini kolayca değiştirebilecek bir kod aramamdandı. Buldum :) Bu yüzden benim indikatörüm biraz farklı. ileriki zamanlarda bunu açık kaynak kodlu olarak paylaşmak istiyorum. Fakat biraz daha üzerinde çalışmam gerekiyor. Umarım faydalı olur.
BU FİKİR YAZISIDA DAHİL OLMAK ÜZERE PAYLAŞTIĞIM BÜTÜN FİKİR YAZILARI BİR YATIRIM TAVSİYESİ NİTELİĞİ TAŞIMAMAKTADIR.
Herkese bol kazançlı günler dilerim… Saygılar…

أغلقت الصفقة: تم الوصول للهدف
Beyond Technical AnalysisTrend AnalysisXAUUSD

Fiyat Herşeydir!!!
يعمل أيضًا:

منشورات ذات صلة

إخلاء المسؤولية