KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! Finans piyasaları yüksek volatilite ve yüksek risk taşımaktadır.
Astor Enerji A.Ş.
Özsermaye Kârlılığı (Yıllık) %51,29 Favök Marjı (Yıllık) %33,74 Net Kar Marjı (Yıllık) %25,93 Nakit Oran 66,63 Fiyat Kazanç 16,53 Aktif Büyüme %159,56 PD / Net Satış 4,29 Piyasa Değeri / Favök 12,70 Borç Kaynak Oranı %32
Halka açıklık oranı %28 ve mevcut ödenmiş sermaye 998,000,000 TL
Grafik Teknik Yorumu
Grafik üzerinde ABCD ve Gartley Formasyonunun oluşma ihtimalleri değerlendirilmiştir (Son adımları eksik).
AB=CD Formasyonu
A noktası: Eylül (yaklaşık 151) B noktası: Aralık (yaklaşık 83) C noktası: Şubat (yaklaşık 135) D noktası: Minimum 1,272 seviyesi olduğu düşünülürse 69-70 seviyesinde oluşabilir, maksimum 1,618 seviyesi.
A-B düşüş dalgası ve C düzeltmesi 0.786 düzeyinde olduğu için formasyonun ilk adımını sağlıyor. Ancak net olarak oluşması için son noktası (D) fiyatın biraz daha düşmesi gerekiyor. Formasyon net olarak oluştuktan sonra hedefleme yapılabilir.
Gartley Formasyonu
X noktası: Mayıs (yaklaşık 39.00) A noktası: Eylül (yaklaşık 151) B noktası: Aralık (yaklaşık 83) C noktası: Şubat (yaklaşık 135) D noktası: 2. Destek bölgesine ulaşırsa
Gartley formasyonu, XA bacağına dayalı bir düzeltme formasyonudur. D noktasının, AB bacağının %78.6 Fibonacci seviyesine (2. Destek) denk gelmesi önemlidir. Bu seviyeye düşüş olması halinde, Gartley formasyonu tamamlanmış olacaktır.
Sonuç ve Beklentiler
Her iki formasyonun da son adımı tamamlanmamış bulunmakta, Tamamlandığı takdirde, grafik altına yorum olarak güncelleme yapacağım. Formasyonların net olarak oluşması neticesinde hedeflemeler yapılabilir.
Konjonktürel Görünüm / Sektör Bazlı Beklentiler:
Önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarının yayınladıkları raporlara göre, ülkemizin dezenflasyon (enflasyon artış hızının azalması) sürecinin 2024-2025 yıllarında yaşanabileceği öngörülmektedir. Her ne kadar faiz artışları gerçekleştirilmiş olsa da güncel oranlar hala negatif reel faiz düzeyindedir. Para politikasının etkilerini değerlendirmek ve ölçmek için genellikle en az 6 aylık bir süreç göz önünde bulundurulur. Bu etkilerin daha net gözlemlenmesi genellikle 6 ila 18 aylık bir gecikme süresiyle gerçekleşir. Dolayısıyla, yakın bir tarihte faiz indirimi beklentisi bulunmamaktadır.
Global piyasalar içinse, resesyon beklentisi hakim olmakta. Şüphesiz bu beklentinin oluşmasında önceki krizlerde uygulanan sıkılaştırıcı para politikalarının neticesinde gerçekleşen resesyon durumlarıdır. Geçtiğimiz günlerde Japonya’nın faiz artırımı global piyasalar üzerinde ciddi bir krize korkuya sebep oldu. Bu korkuyu Ortadoğu'da hakim olan kaos, savaş ve karışıklık beklentileri beslemekte.
İşlem yapmak için aceleci olmayın, strateji oluşturun. Her düzeltmenin bir alım fırsatı olduğuna dair söylemlere itibar etmeyin; grafik üzerinde görebileceğiniz üzere her tepki, trendi tersine çevirmek için yapılan bir deneme hareketidir. Bu hareketin başarılı olduğunu ve devamlılığını sağlayacağını düşündüğümüz işaretlerle işlem yapacağız; kapanışları ve onayları takip edeceğiz.
Kişi ve kurumlara bağlı varlıklar üzerinde yapılan incelemeler temel analiz ve haber akışı ile desteklenmeli, muhakkak bir risk, stop - kâr hedef yüzdesi belirlenmeli ve buna uygun bir strateji ile yatırım yapılmalıdır.
Hiçbir öngörünün %100 kesinlik taşımadığını unutmayın, önlem almayı ihmal etmeyiniz. Bol kazançlar dilerim.
لا يُقصد بالمعلومات والمنشورات أن تكون، أو تشكل، أي نصيحة مالية أو استثمارية أو تجارية أو أنواع أخرى من النصائح أو التوصيات المقدمة أو المعتمدة من TradingView. اقرأ المزيد في شروط الاستخدام.